Siirry sisältöön
jalat

MARKKINOIDEN TEHOKKAIMMAT LÄMPÖPUMPUT

STIEBEL ELTRON -lämpöpumppujärjestelmät tarjoavat monia mahdollisuuksia taloutesi energiakustannusten pienentämiseen. Korkealuokkainen lämpöpumppu paitsi alentaa lämmityskustannuksiasi myös nostaa kiinteistösi arvoa.

Edustamme Satakunnassa Stiebel Eltronin helppokäyttöisiä ja tehokkaita lämpöpumppuja. Saksalaista energiatehokkuutta.

MAALÄMPÖPUMPUT – OTA LÄMPÖ MAASTA

Maalämpöpumppu hyödyntää maaperää energianlähteenä. Ympäristössä olevasta energiasta saatu lämpö voidaan käyttää sisäilman ja käyttöveden lämmitykseen riippuen kustakin lämpöpumpusta. Lisäksi maaperän viileyttä voidaan hyödyntää kesäisin asuintilojen temperointiin miellyttävään lämpötilaan.

ILMA-VESI-LÄMPÖPUMPUT – LÄMPÖÄ ULKOILMASTA

Ilma-vesilämpöpumppu hyödyntää ulkoilmassa olevaa lämpöenergiaa ja käyttää sitä talon ja käyttöveden lämmitykseen. Ympäristössä olevaa energiaa ei juuri voi käyttää tätä älykkäämmin ja taloudellisemmin hyväksi - ympäri vuoden. Jopa talven kylmissä olosuhteissa.

Ota yhteyttä – autamme mielellämme oikean järjestelmän valinnassa.

STIEBEL-ELTRON-RYHMA

LÄMMÖN TALTEENOTTOJÄRJESTELMÄT

Lämmön talteenottojärjestelmä voi säästää jopa 60 % kerrostalon lämmityskustannuksista.

MITEN LÄMMÖN TALTEENOTTOJÄRJESTELMÄ TOIMII?

Ilmanvaihto aiheuttaa lämpöhäviöitä talosta poistetun ilman mukana. Talosta poistettavasta, lämpimästä ilmasta otetaan lämpöenergiaa talteen ilmanvaihtokoneen lämmöntalteenottolaitteella (LTO). Tyypillisiä LTO-ratkaisuja ovat levylämmönsiirrin ja pyörivä lämmönsiirrin. Markkinoilla on myös ratkaisuja, joissa ilmanvaihtokoneeseen on yhdistetty lämpöpumppu. Tällainen järjestelmä toimii koko talon lämmitysjärjestelmänä.

Lämmöntalteenottolaitteen talteen ottama lämpöenergia riittää esilämmittämään rakennukseen tuotavan ilman. Kylmimpinä aikoina IV-koneen jälkilämmityspatterilla lämmitetään ilmaa. Jälkilämmityspatteri voi olla joko vesikiertoinen tai sähkövastuksella toteutettu. Sopiva lämpötila taloon tuotavalle raittiille ilmalle (jälkilämmityksen asetusarvo) on noin 15-17 °C.

ISOT KIINTEISTÖT JA LÄMPÖPUMPPURATKAISUT

Uudenaikaisen lämpöpumpputeknologian hyödyt kasvavat. Suuritehoisten pumppujen ja sarjakytkentöjen avulla lämpöpumppuratkaisut ovat nyt myös suurien kiinteistöjen ulottuvilla. Saksalaisen STIEBEL ELTRONin WPF – ja WPL -lämpöpumppusarjat on kehitetty erityisesti suurien asuintalojen sekä liike- ja teollisuusrakennusten lämmönhuoltoon. Käytettävissä olevia lämmönlähteitä ovat maa/kalliolämpö, ulkoilma, tai rakennuksen ilmanvaihdon poistoilma. STIEBEL ELTRON lämpöpumppuratkaisuilla voidaan toteuttaa rakennuksen lämmitys, lämpimän veden tuotto suureenkin tarpeeseen, sekä tarvittaessa viilennys tai jäähdytys. Järjestelmissä voidaan hyödyntää myös muita lämmönlähteitä, esimerkiksi aurinkolämpöä. Tuotetun ja kulutetun energian määrä ja toteutunut lämpökerroin on helposti todettavissa laitteiden edistyksellisestä ohjausautomatiikasta.

STIEBEL ELTRON WPF - maalämpöpumppusarja soveltuu kohteisiin, joiden lämpötehontarve on enintään 400 kW. Mallisarjaan kuuluu kuusi lämpöpumppua väliltä 21,5 – 67,1 kW. Kaskadikytkennän kautta määrätty määrä pumppuja kattaa lämmön perussyötön, kulutushuippujen aikana piiriin kytkeytyy lisää yksikköjä. Tämä laskee todistetusti käyttökustannuksia. Useampia lämpöpumppuja käytettäessä kaksi laitetta voidaan sijoittaa tilaa säästävästi päällekkäin. Näin lämpöpumppulaitteisto minimoi energiankulutuksen ohella tilantarpeen. WPF–kiinteistömaalämpöpumpulla on 7 vuoden täystakuu.

STIEBEL ELTRON WPL ilma-vesilämpöpumpuilla voidaan kattaa jopa 180kW:n tehontarve, ilman lämpökaivokentän porausta. Mallisarjaan kuuluu kolme eritehoista ulkoilma-vesilämpöpumppua väliltä 18,3 – 29,8 kW. Nämä edistyksellisellä kylmäainepiirin väliruiskutuksella varustetut laitteet asennetaan rakennuksen ulkopuolelle. Tämä tehokas lämmitystekniikka on toimiva ratkaisu suurten kiinteistöjen saneeraukseen jo pelkästään vähäisten asennuskustannusten ansiosta.

Suurten kiinteistöjen lämpöpumput suunnitellaan aina yksilöllisesti kiinteistön ja asukkaiden tarpeet huomioon ottaen, oli lämmönlähteenä sitten rakennuksen poistoilma, ulkoilma, tai maalämpö. Ota yhteyttä ja kysy lisää!

Edustamme Satakunnassa Stiebel Eltronin helppokäyttöisiä ja tehokkaita lämpöpumppuja.

Edustamme Satakunnassa Stiebel Eltronin helppokäyttöisiä ja tehokkaita lämpöpumppuja.

Satakunnan Sähkö ja Putki palvelee yritysasiakkaitaan kaikissa sähköurakointiin ja putkistotöihin liittyvissä projekteissa.

Jari Rangell
050 3425 889
jari.rangell@sahkoputki.fi

Henri Kortelainen
044 0232 273
henri.kortelainen@sahkoputki.fi

Lähetä viesti